Jaký je rozdíl mezi pneumatikami a bezdušovými plášti?

- 2021-03-19-

Jednoduše řečeno, jedna vrstva materiálu na vnitřní straně jatečně upraveného těla.
Všechny materiály použité v pneumatice se týkají výkonu - vyváženosti přilnavosti, pružnosti a trvanlivosti. Možná vás překvapí, že ideální směs gumy je ve skutečnosti porézní, takže z ní bude pomalu unikat vzduch. V minulosti to bylo překonáno namontováním trubky s úplně jinou gumovou směsí, která by mnohem lépe obsahovala vzduch a měla malý vliv na celkový výkon pneumatiky.
Největší problém s tímto designem spočívá v tom, že pokud dojde k defektu, trubice ztratí veškerý vzduch najednou, což by typicky rychle uniklo paprskovými hlavami na kole. Rychlé vyfouknutí pneumatiky na jakémkoli vozidle není dobré, zejména při jízdě rychlostí.
Bezdušová pneumatika, která byla vytvořena převážně s ohledem na bezpečnost, byla navržena tak, že převzala část materiálu trubky a vytvořila jednu souvislou vrstvu na vnitřní straně kostry pneumatiky a také snížila hmotnost.
Bezdušovou pneumatiku lze samozřejmě stále propíchnout, ale předmětný předmět obvykle zůstává zaseknutý v běhounu a pneumatika se pomalu vypouští, což dává jezdci příležitost zpomalit. Současně již nejsou zapotřebí paprsky s odlitky z litého kola, takže je celá jednotka utěsněna.
Nyní namísto výroby pneumatik s bezdušovými plášti a bezdušových plášťů ve stejné velikosti vyrábí většina společností pouze bezdušové pláště a doporučuje, aby mohly být v případě potřeby namontovány. Nevýhodou je to, že přidává další váhu celkové sestavě kola, což může vést k větší tvorbě tepla, což v konečném důsledku znamená rychlejší opotřebení pneumatik.
Pokud pneumatika uvádí, že se jedná o „trubkový typ“, bude mít bezdušovou vložku, takže nebude zadržovat vzduch, a proto musí být vybavena vnitřní trubkou.