Znáte „4 základní funkce“ motocyklových pneumatik

- 2021-06-11-

Motocykly nemohou chodit bez pneumatik, téměř bez výjimky, téměř všechny motocykly potřebujípneumatiky. Kolik toho víte o tak důležité pneumatice?
1. Podpora hmotnosti a zatížení karoserie: Podpora hmotnosti karoserie, personálu, zavazadel atd. Využívá hlavně objem vzduchu a tlak vpneumatikypro podporu hmotnosti a zatížení karoserie, proto je velmi důležité udržovat správný vnitřní tlak vzduchu.
2. Přenos hnací síly a brzdné síly: Aby se vozidlo mohlo pohybovat vpřed nebo zastavit, je nutné přenášet sílu motoru a brzd na silnici. Důvodem je zejména tření gumy pneumatiky. Je náchylný k volnoběhu a smyku, což je velmi nebezpečné.

3. Změňte a udržujte směr vozu: Auto se otáčí ve směru, který chcete, nebo se stále pohybuje v přímce pod kontrolou jezdce. Tato funkce se provádí hlavně třením a pružnostípneumatika rubber and the firmness of the pneumatika structure. Once the speed is over when turning If you quickly exceed the limit of the pneumatika, you will not be able to go in the direction you want to turn, which is very dangerous, so please pay attention to the speed when riding.

4. Alleviate the impact from the road surface: This is the so-called "driving comfort" performance, which can alleviate the bumpy impact caused by the uneven road surface. This function is mainly through the air volume and pressure in the pneumatika, the elasticity of the rubber, and the structure of the pneumatika. Elastic, so the pneumatika pressure is too high or too low will not work, please maintain the appropriate pneumatikatlak.