Proč se motocyklové pneumatiky na trati opotřebovávají tak rychle?

- 2021-06-11-

Dvě pneumatiky motocyklů hrají klíčovou roli. Lze říci, že pneumatiky jsou jediným „mostem“ spojujícím silnici s vozidlem. Mnoho lidí tomu nevěnuje pozornostmotocyklové pneumatiky, a nevěnujte pozornost údržbě. Ani neví, jak urychlit opotřebení pneumatik. Trať ale říká jinak, budou se pneumatiky na trati opotřebovávat rychleji než každodenní jízda? Během několika desítek minut je nutné pneumatiky vyměnit. Proč?
Samotná pneumatika je druh spotřebního materiálu. U běžných pneumatik je známkou opotřebení běhounu malá nerovnost, takže když je pneumatika do určité míry opotřebovaná, bude se o tuto nerovnost otírat. Pokud v tuto chvíli nebudou pneumatiky vyměněny a opotřebení bude pokračovat, bude zničena konstrukční vrstva pneumatiky a bude způsobeno skryté nebezpečí defektu.

Existuje několik důvodů pro rychlé opotřebení pásových pneumatik:
1. Situace vozidla: Situace vozidla je zcela zvláštní. Protože se jedná o závodní dráhu, každá sekunda přinese obrovskou propast. Rychlost každého vozidla je pro běžné lidi obtížná. Vozidlo je extrémně rychlé a celková rychlost zrychluje opotřebení vozupneumatiky.
2. Rapid acceleration and frequent rapid deceleration: On the track, drivers need to make rapid turns, emergency braking, ultra-high number of turns to start, etc., so that the pneumatiky are worn out. Sudden acceleration, at this time the tire tread has to double the work force of the ground, so that the tire will leave marks on the ground, and the wear will increase accordingly. Every corner of the track must be bent to ensure its own speed. It is also an important factor in accelerating tire wear.
3. Special pneumatiky: Track pneumatiky are hot-melt pneumatiky, which are more prone to wear and tear than normal pneumatiky. After the hot-melt pneumatiky reach the normal working temperature, the grip and friction increase, which brings about increased wear and tear.
4. Tlak v pneumatikách: Cyklický proces nízkoteplotní - vysoká teplota - nízká teplota - vysoká teplota je velmi častá, což způsobuje neustálou změnu tlaku v pneumatice, což také urychlí opotřebení.
I believe that most ordinary people are not racers and do not have enough money to change pneumatiky every day. Therefore, we must pay more attention to protecting our pneumatiky when riding. Good pneumatikymůže poskytnout největší záruku pro naši bezpečnou jízdu. Snažte se být co nejpomalejší, snižte počet použití brzd a nezrychlujte ani nezpomalujte rychle. To je nejen bezpečné, ale také příznivé pro dlouhodobé používánípneumatiky.